Constanţa: Patru containere cu jucării, ciorapi, căciuli şi încălţăminte de aproape 4..

Constanţa: Patru containere cu jucării, ciorapi, căciuli şi încălţăminte de aproape 4 milioane lei, contrafăcute, depistate în port 2023-01-13 11:10:59Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Jucării şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte chinezeşti susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproape 4 milioane de lei, importate de firme din România, Republica Moldova şi Ucraina, au fost depistate în patru containere sosite în Portul Constanţa, a informat vineri Garda de Coastă.

Produsele importate din China erau inscripţionate cu numele unor firme consacrate.

“În data de 12.01.2023, o echipa comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui număr de patru containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinatari societăţi comerciale din România, Republica Moldova şi Ucraina. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 5.400 de căciuli, 2.600 de perechi de ciorapi, 6.240 de jucării şi 1.200 perechi de încălţăminte toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Conform sursei citate, bunurile, cu o valoare de aproximativ 3.900.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale. AGERPRES / (AS – autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa foto: politiadefrontiera.ro
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on