Contabila care a falsificat sute de semnături pentru a încasa credite de milioane de lei. Cum a scăpat de închisoare

Joi, 12 Ianuarie 2023, ora 15:08

254 citiri

O fostă contabilă care a falsificat sute de semnături și a încasat credite în valoare totală de aproape 6 milioane de lei a scăpat de închisoare cu executare cu ”ajutorul” Curții Constituționale.

Femeia în vârstă de de 64 de ani a fost judecată, într-un al doilea dosar, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceasta a falsificat mai multe semnături, inclusiv pe cea a fiicei sale, care era angajată și ea la casa de ajutor reciproc.

Potrivit rechizitoriului, Aneta D. a întocmit şi semnat în fals, în numele directorului de sucursală, a fiicei sale și a persoanei vătămate în cauză, un referat prin care a supus aprobării un împrumut în valoare de 150.000 lei, care trebuia rambursat într-o perioadă de zece ani.

Mai mult, a falsificat şi semnăturile unor persoane care au fost prezentate drept giranţi. Femeia a luat banii în 2016, apoi nu a mai plătit ratele, motiv pentru care instituția de creditare s-a îndreptat împotriva giranților, care nu știau nimic despre acest lucru.

La instanţa de fond, contabila a primit 10 luni de închisoare pentru înşelăciune şi 5 luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Fiind la a doua condamanare penală, instanţa a decis să contopească toate pedepsele, rezultând o sentinţă de 3 ani şi 5 luni de închisoare în regim de detenţie.

La Curtea de Apel Alba Iulia, s-a constatat că ambele infracțiuni sunt prescrise, ca urmare a unor decizii pronunțate de Curtea Constituțională, și s-a dispus încetarea procesului penal. Femeia nu scapă însă de plata prejudiciului, în valoare totală de 200.000 de lei, care include și dobânda legală.

Acesta este al doilea dosar de înşelăciune al contabilei din Abrud,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on