Copil de 11 ani omorât pe trecerea de pietoni de o ambulanță. Șoferul oprise să-i dea prioritate, dar mașina de intervenție a fost proiectată peste băiat de un TIR

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 20:48

860 citiri

Un copil de 11 ani a murit în seara zilei de marţi, 3 ianuarie, după ce a fost accidentat pe o trecere de pietoni din localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu, de o autospecială a Serviciului de Ambulanţă, care se oprise pentru a-i acorda prioritate, dar care a fost lovită din spate de un TIR.

Accidentul a avut loc pe DN 5, în localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu.

Potrivit poliţiştilor, un cetăţean bulgar, în timp ce se deplasa cu un autotren, pe direcţia de mers Bucureşti-Giurgiu, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un echipaj din cadrul SAJ Giurgiu, condusă de către un bărbat, de 49 ani, din localitatatea Oinacu, judeţul Giurgiu, intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului, echipajul SAJ a fost proiectat pe trecerea de pietoni, unde ar fi acroşat un minor, de 11 ani, din localitatea Călugăreni, căruia îi acordase prioritate de trecere.

Copilului i s-au făcut manevre de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru ucidere din culpă. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cauză şi împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Citește și:

O ambulanţă a SMURD Cluj, care avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, a acroşat un biciclist de 77 de ani, care a pătruns pe o stradă principală de pe una secundară….

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 3 ianuarie, Legea pentru completarea art. 28 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, care simplifică procedura eliberării acestui…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on