Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon, puși sub acuzare de DIICOT ULTIMA ORĂ

scris ieri, 17:21

Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon au fost puși sub acuzare de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani, au declarat surse judiciare, pentru Agerpres.

Potrivit surselor citate, faptele sunt mai vechi, din perioada 2013 – 2015, și au legătură cu finanțări obținute de mai multe case de filme, printre care și Castel Film, de la Centrul Național al Cinematografiei, o parte din bani fiind spălați prin firme fantomă.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Corneliu Porumboiu și Ada Solomon au calitatea de suspecți.

În dosar ar mai fi implicați și alți regizori și producători de film.

Conform unui comunicat al DIICOT, se efectuează în acest caz cercetări față de 100 de persoane fizice și juridice, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 9.970.344 lei.

Procurorii susțin că, în perioada 2013 – 2015, mai multe societăți comerciale au înregistrat în contabilitate și au declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă (nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora, aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României).

CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

O parte din membrii grupului figurau ca asociați sau administratori în cadrul mai multor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on