Coronavirus | Revenirea la normal ”a depăşit anticipările noastre”, afirmă Beijingul ⋆ Universul.net

Vârful epidemiei de coronavirus din China şi revenirea la normal „au depăşit anticipările noastre”, a declarat marţi vicepremierul chinez Liu He (foto), la o lună după abandonarea politicii zero-COVID şi în pofida criticilor privind lipsa de transparenţă guvernamentală, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Timpul necesar pentru a atinge vârful epidemiei şi revenirea la normal au fost relativ rapide. Într-un anumit sens, acest lucru ne-a depăşit anticipările”, a declarat oficialul chinez în timpul unui discurs rostit la Forumul de la Davos.

„Tranziţia a fost, în general, stabilă şi fără probleme”, a dat el asigurări, în pofida numeroaselor critici la adresa lipsei de transparenţă a Beijingului.

„Recent, producţia şi viaţa au revenit, în general, la normal. Industria alimentară, turismul şi alte sectoare au început să revină la normal”, a declarat Liu He, la trei zile după ce Beijingul a anunţat moartea a 60.000 de persoane în legatură cu COVID-19 după ridicarea restricţiilor sanitare în urmă cu o lună.

Oficialul chinez a recunoscut că „principala dificultate se referă în prezent la persoanele în vârstă”, dar că „disponibilitatea spitalelor, a paturilor, medicilor, asistentelor şi a diferitelor tratamente este complet sigură”.

„Invităm cu căldură prietenii noştri internaţionali să vină în China”, a spus Liu He în faţa liderilor politici şi a oamenilor de afaceri prezenţi la Davos, adăugând că politica sanitară locală nu mai necesită carantina obligatorie, ci doar un test negativ nu mai vechi de 48 de ore.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on