Coronavirus – Scăderea vigilenței în ceea ce privește COVID ar putea crea o nouă variantă mortală

Sincopele în ceea ce privește strategiile de combatere a COVID-19 în acest an continuă să creeze condițiile perfecte pentru apariția unei noi variante mortale, în condițiile în care anumite părți ale Chinei sunt martore ale unei creșteri a numărului infecțiilor, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, conform Reuters.

Comentariile directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, marchează o schimbare de ton la doar câteva luni după ce a afirmat că lumea nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Premierul Finlandei: Trebuie să fiu brutal de sinceră cu voi. Europa ar avea probleme fără SUA

„Suntem mult mai aproape de a putea spune că faza critică a pandemiei s-a încheiat, dar nu suntem încă acolo”, a spus Tedros vineri.

Agenția globală de sănătate estimează că aproximativ 90% din populația lumii are acum un anumit nivel de imunitate la SARS-COV-2, fie din cauza infectării anterioare, fie datorită vaccinării.

„În timp ce COVID-19 și gripa pot fi infecții ușoare pentru mulți, nu trebuie să uităm că pot provoca boli grave sau chiar deces pentru cei mai vulnerabili din comunitățile noastre”,a declarat Mary Ramsay, directorul programelor de sănătate publică la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

OMS a îndemnat guvernele la nivel global să se concentreze pe vaccinarea celor expuși riscului, cum ar fi persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu afecțiuni asociate.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on