Coronavirusul va rămâne cu noi pentru totdeauna. Cum va fi viața noastră după ridicarea pandemiei de COVID-19

Pandemia de coronavirus care, de mai bine de un an și jumătate a făcut miloane de victime la nivel global se află acum, în multe țări, în valul patru. Odată cu trecerea timpului și apariția vaccinurilor, tot mai multă lume speră că totul se va termina curând. Nu se știe încă momentul în care Organizația Mondială a Sănătății va decide ridicarea pandemiei pentru că variantele coronavirusului continuă încă să ucidă oameni.

Experții spun însă, că deși am putea avea, la un moment dat, un număr controlabil de infectări, virusul nu va dispărea. Se va întoarce, probabil, în diferite sezoane și diferite regiuni, la fel cum este, de exemplu, virusul gripal.

”Decizia de a impune sau a ridica pandemia îi aparține Organizației Mondiale a Sănătății care, printre altele, are și criteriul acesta geografic de răspândire în anumite teritorii. Probabil, la un moment dat, ne vom aștepta să fie anumite țări, anumite continente unde virusul va circula mai puțin iar atunci nu vor mai fi îndeplinite condițiile pandemice.

Însă, decizia de a se declara ridicarea pandemiei este una administrativo-politică”, a explicat președintele Centrului Român pentru Inovație în Medicină, dr. Marius Geantă, pentru Ziare.com.

Ce va rămâne după pandemia de coronavirus

Specialistul spune că, dupe ce pandemia va fi eradicată, ”probabil că vor fi perioade ale anului și anumite teritorii care vor fi afectate și vor fi în continuare persoane și evenimente din categoria super-spreeder, care transmit unui număr foarte mare de oameni”.

”Studiile ne arată că este relativ mic numărul de persoane care determină cea mai mare parte a numărului de cazuri de infecții.

Nu toate persoanele infectate transmit la fel. Și nici măcar cele infectate și simptomatice nu transmit toate la fel mai departe virusul.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on