Costel Fotea: 264 milioane de lei pentru modernizarea porturilor Galați-Brăila

Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați, anunță o investiție majoră în modernizarea porturilor Galați-Brăila.

“Am participat, astăzi, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, la semnarea a două contracte de finanțare cu fonduri europene de aproximativ 264 milioane de lei care vor îmbunătăți capacitatea operațională a porturilor Galați-Brăila.

Ne bucurăm că facem încă un pas important în transportul naval, Porturile Galați-Brăila devenind astfel un jucător important pe piața transportului de mărfuri, odată cu refacerea legăturilor feroviare, fiind o alternativă viabilă pentru exportatori.

Portul Galați are la dispoziție 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou.

Astfel, prin realizarea acestui proiect se va reuși creșterea gradului de siguranță în realizarea manevrelor de acostare și a operațiunilor de încarcare/descărcare mărfuri, îmbunatățirea condițiilor de acces la infrastructura Portuară și creșterea capacității portului, corespunzător cererii de transport.

Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023 și vizează reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, amenajarea cheului între rampa Ro-Ro și platforma multimodală.

Totodată, Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri. Iar pentru creșterea capacității de mărfuri a acestui port va fi modernizată infrastructura portuară și drumurile de acces interioare.

Lucrările care trebuie finalizate tot până la sfârșitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 și 27 și amenajarea acestora pentru creșterea capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030).

Prin aceste investiții, porturile Galați-Brăila vor deveni un motor de creștere economică pentru Regiunile de Dezvoltare Sud-Est și Nord, inclusiv prin îmbunătățirea conexiunilor la rețelele TEN-T (Core și Comprehensive).

Vezi și: Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf Andrei din Galaţi,  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on