Cotațiile petrolului cresc, pe fondul așteptărilor privind accelerarea consumului în China

scris ieri, 19:53

Cotațiile petrolului cresc miercuri, susținute de așteptările privind accelerarea consumului în China și îmbunătățirea perspectivelor economice globale, chiar și în contextul în care stocurile de țiței din SUA s-au majorat puternic.

În jurul orei 19:30 (ora României), prețul petrolului Brent avansa cu 3,4%, la 82,81 dolari/baril. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) consemna o creștere apropiată, până la 77,73 dolari/baril.

Ambele sortimente se tranzacționează la cele mai ridicate valori de la începutul anului.

CITEȘTE ȘI DECIZIE Prima tranșă a ajutorului pentru cei mai vulnerabili consumatori de energie poate întârzia din cauza birocrației. Apar din nou declarații pe propria răspundere, dar și anchetele sociale

Stocurile comerciale de țiței din SUA au crescut cu 19 milioane de barili săptămâna trecută, cel mai mare salt din februarie 2021, potrivit datelor publicate astăzi de Administrația pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Analiștii intervievați de Reuters estimau un declin de 2,2 milioane de barili.

Traderii se concentrează însă pe redeschiderea economiei Chinei, relaxarea măsurilor stricte anti-Covid fiind așteptată să stimuleze cererea de țiței din partea celui mai mare importator al lumii.

“China și-ar putea reveni puternic, mai ales dacă este susținută de stimulente monetare și fiscale. Băncile centrale ar putea descoperi că au loc să reducă ratele, dacă inflația scade substanțial și economiile sunt în recesiune”, a comentat Craig Erlam, analist senior de piață la OANDA.

Afla mai multe despre
cotatii titei
preturi petrol
relaxare restrictii covid china
cerere titei
stocuri sua  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on