Cozi la centrele de vaccinare din Galați. De teama bolii şi a restricţiilor, oamenii se înghesuie să se vaccineze ⋆ Universul.net

Mii de oameni se bulucesc la centrele de vaccinare din oraşul Galaţi. Cei mai mulţi doresc să se imunizeze cu prima doză a vaccinului anti-COVID, dar sunt şi numeroşi gălăţeni care fac doza trei. Oamenii vin cu noaptea în cap la centrul de vaccinare şi stau la coadă chiar şi două ore, scrie Adevărul.

Numărul persoanelor care se vaccinează a crescut foarte mult în ultimele zile, spun autorităţile. Oamenii s-au hotărât să se imunizeze de teama bolii şi pentru a evita restricţiile impuse de autorităţi.

„Am fost reţinut în ceea ce priveşte vaccinul, dar am văzut că spitalele sunt pline cu bolnavi în stare gravă şi mi-e teamă de ce se poate întâmpla. În plus, sunt şi restricţiile astea pentru nevaccinaţi”, spune un gălăţean, care aştepta la coadă să se imunizeze.

Comparativ cu lunile de vară, numărul persoanelor care se vaccinează la Galaţi a crescut de cel puţin 10 ori. Din acest motiv, Primăria Galaţi se gândeşte să redeschidă punctele de vaccinare închise în vară.

Potrivit Prefecturii Galaţi, joi, la nivelul judeţului Galaţi, au fost vaccinate 3.409 persoane (1.634 prima doză, 693 doza 2 şi 1.082 doza 3).

Din păcate, Covid-19 continuă să facă victime. „În ultimele 24 de ore, la Galaţi, au fost raportate 9 decese. Este vorba despre  9 pacienţi – trei bărbaţi de 65,75 şi 87 de ani, şi de şase femei de  69, 72, 73, 76, 84 şi 85  de ani –  confirmaţi cu SARS- COV 2. Cei 9  pacienţi nu erau vaccinaţi împotriva Covid-19”, au transmis autorităţile.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on