Cristiano Ronaldo – Suma generată anual de „imperiul” Cristiano Ronaldo

Câștigător de cinci ori al Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo are o popularitate copleșitoare. Fenomentul CR7 este o realitate cunoscută de întreaga lume, care a ajuns să genereze anual o sumă fabuloasă.

Ajuns la 37 de ani, portughezul încă adună milioane de urmăritori în social media, apare pe coperțile revistelor, participă la campanii publicitare care variază de la îmbrăcăminte, la clinici medicale, săli de sport sau parfumuri, scrie Marca.

CITEȘTE ȘI VIDEO Serial filmat în România, cel mai bun debut din istoria Netflix. Față în față, cadrele cu locurile în care s-a filmat Wednesday și cum se văd în film Politehnica, Grădina Botanică, castele, Dinamo, Casa Monteoru

Potrivit specialistului în marketing Jean-Philippe Danglade, Cristiano Ronaldo este un adevărat produs, un serviciu, o companie. Are inclusiv un muzeu dedicat, iar aeroportul din Madeira îi poartă numele, scrie Hotnews.ro.

Ronaldo generează anual aproximativ 200 de milioane de euro din salariu, drepturi de imagine, sponsorizări și asocieri în diferite afaceri.

Sub brandul „CR7” se află hoteluri, săli de sport, parfumuri sau lenjerie intimă pentru bărbați. Totodată, fostul jucător al lui Manchester United este imaginea mai multor companii importante, de la îmbrăcăminte sport la case de pariuri.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on