Criză de ambulanțe în București: Un autobuz transformat în salvare poate transporta zece pacienți pe tărgi ⋆ Universul.net

Un autobuz a fost transformat în ambulanță pentru a transporta pacienți între spitalele din București. În locul scaunelor au fost montate zece tărgi, iar cei zece bolnavi sunt monitorizați de un medic în timpul transportului. 

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, situația critică în care se află spitalele din București, care tratează pacienți Covid, a dus la suplimentarea semnificativă a numărului salvărilor. Șeful DSU a vorbit despre autobuzul care permite transportul a 10 pacienţi pe tărgi.

„Este un sistem care poate transforma un autobuz într-o ambulanţă şi s-a pus la dispoziţie un autobuz de la baza logistică a IGSU şi sistemul a fost adus din judeţul Mureş şi este unic în ţară în acest moment”, a precizat Raed Arafat, în cursul săptămânii trecute, potrivit Digi24.

„În ultima perioadă, am suplimentat semnificativ numărul ambulanţelor din Bucureşti. Pe lângă maşinile deplasate de la unităţile pentru situaţii de urgenţă în sprijinul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti pentru testări, săptămâna trecută, am dat ordinul pentru mobilizarea a altor 10 ambulanţe de tip B de prim ajutor şi 18 ambulanţe de multiple-victime, cu patru tărgi fiecare, din ţară către Bucureşti. De asemenea, Ministerul Apărării a dat cinci ambulanţe pentru partea de transport şi testări, iar Ministerul Afacerilor Interne o ambulanţă. Asta înseamnă că am crescut capacitatea cu 30-40% în Bucureşti din punct de vedere al posibilităţii de transport şi testare. În Bucureşti, a fost mobilizat şi un autobuz care permite transportul a 10 pacienţi pe tărgi”, a mai spus Arafat, într-o conferinţă de presă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on