Cu cât a crescut PIB-ul României de când suntem în UE. Cătăuță: Se vede foarte clar diferenţa

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)

Ana-Maria Cătăuță, deputat, a spus cât de mult a crescut PIB-ul României, până acum, de la aderarea la UE.

“Dacă ne uităm, aderarea la NATO ne-a adus cumva şi aderarea la Uniunea Europeană, pentru că elementele de stabilitate şi de securitate au făcut mai uşoară decizia statelor membre UE să invite România să aderare la UE. Cumva, pe lângă securitate şi stabilitate, am avut şi beneficii economice Vedeam o analiză, lunile trecute, care arăta că PIB-ul României a crescut de şapte ori, de la aderarea la UE. Am mers, în ultima perioadă, în Balcanii de Vest şi, credeţi-mă, ţările care făceau parte din fosta Iugoslavie şi care, din punct de vedere economic, erau mult mai dezvoltate decât noi în ani ’89 – ’90, acum sunt mult în urma noastră. Se vede foarte clar diferenţa dintre a fi şi a nu fi membru al UE”, a spus Ana Maria Cătăuță, în emisiunea Obiectiv EuroAtlantic.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Citește și:

România va atinge un vârf de creştere economică de 5% în 2025 (raport)

România va atinge un vârf de creştere economică în anul 2025, când avansul PIB este estimat la 5%, potrivit Raportului privind situaţia macroeconomică pe anul 2023 şi proiecţia acesteia pe anii 2024 – 2026.

În perioada menţionată, ritmul mediu anual de creştere economică estimat este la 4,8% în condiţiile în care, în 2024 este creionat un avans al PIB de 4,8% iar în 2026 de 4,5%.

‘Estimarea are ca fundament o accelerare a investiţiilor publice şi private în domeniile prioritare ale economiei, în condiţiile unei absorbţii cât mai bune a fondurilor europene din PNRR şi din cadrul financiar multianual.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on