Cuba își deschide granițele pentru turiști

Cuba își va deschide granițele pentru turiști și va relaxa condițiile de intrare în țară, de luna viitoare, după vaccinarea majorității populației împotriva Covid-19 cu vacinuri proprii, transmite Reuters.

Restricțiile dure din cauza pandemiei, o reducere drastică a zborurilor către Cuba și o interdicție de către SUA asupra majorității călătoriilor pe insula condusă de comuniști sub fostul președinte american Donald Trump au împiedicat activitățile de turism, lăsând Cuba în urma unor concurenți regionali precum Republica Dominicană, Puerto Rico, Bahamas și Cancun, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Dar, începând cu 15 noiembrie, Cuba va cere vizitatorilor doar să aibă asupra lor dovada vaccinării sau un test PCR recent pentru a intra în țară, înlocuind printre cele mai stricte protocoale din Caraibe, care implicau o perioadă de carantină și mai multe teste PCR.

O populație complet vaccinată se va dovedi un punct cheie de vânzare pentru insula deja apreciată pentru siguranța sa, plajele și apele turcoaz, a spus Francisco Camps, care coordonează cele 32 de hoteluri ale companiei spaniole Sol Melia din Cuba.

”Cuba va fi una dintre cele mai sigure destinații sanitare și credem că putem ajunge la un număr de vizite similar cu cel din 2019 până la sfârșitul anului viitor”, a spus el.

Vaccinurile produse în Cuba sunt în prezent în curs de evaluare de către Organizația Mondială a Sănătății și majoritatea datelor din studii nu au fost încă analizate de experți independenți.

CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Dar, printre țările cu peste 1 milion de locuitori, Cuba se vaccinează mai repede decât oricare alta, potrivit unui număr de date oficiale văzute de Reuters.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on