Cum a ajuns să fie condamnat un fost deputat pentru trafic de influență pe lângă un medic legist

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 03:25

504 citiri

Un fost deputat PNL din Bacău a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Alături de el a fost condamnat la doi ani și un medic legist, la care parlamentarul a apelat să-l scape pe un prieten de dosar penal, după ce a fost prins băut la volan. Faptele s-au întâmplat în 2016, iar judecătorii au motivat sentința abia acum.

Vorbim despre fostul deputat liberal Lucian Ciubotaru, care pe 15 februarie 2016 l-a contactat pe medicul legist Marcel Bădără, la rugămintea unui coleg din PNL, care fusese găsit la volan cu o valoare sub 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Pe fir a intrat Direcția Națională Anticorupție, după ce medicul legist a cerut 1.000 de euro, susţinând că banii urmau să ajungă la doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău. Banii au fost primiți imediat prin intermediul deputatului, însă atât el cât și medicul au cerut strămutarea dosarului.

“La data de 15 februarie 2016, inculpatul Ciubotaru Lucian, deputat în Parlamentul României, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legătura cu medicul legist Bădără Marcel şi i-a solicitat acestuia să intervină pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiza toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord. Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten al colegului de partid din care făcea parte şi Ciubotaru Lucian. La data de 12/13 februarie 2016, persoana respectivă fusese oprită în trafic de organele de poliţie şi testată cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru a fi emis acel buletin,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on