Cum a ajuns un agresor să fie pedepsit doar cu o amendă de 3 980 de lei pentru moartea unui om. Dubiul care l-a scăpat de anii grei de închisoare

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 21:50

653 citiri

Brașoveanul Ovidiu Nicolae T. a fost condamnat printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Brașov, din 8 decembrie 2022, la pedeapsa penală de 3 980 de lei, deși a fost acuzat de moartea unui om.

Bărbatul a fost trimis în judecată sub acuzația de lovituri și vătămări cauzatoare de moarte, după ce a bătut un individ fără adăpost. La scurt timp după agresiune, bărbatul a intrat în comă decedând în cele din urmă la spital.

Instanța a considerat că nu există probe obiective și științifice care să dovedească fără dubiu faptul că victima a murit din cauza bătăii primite, astfel că brașoveanul a scăpat doar cu o amendă penală de câteva zeci de mii de lei.

Noaptea fatidică

Pe 28 noiembrie 2019, Ovidiu Nicolae T. a fost trezit în toiul nopții de soția sa care remarcase o persoană care dădea târcoale mașinii familiei parcate în fața casei. Era trecut de ora unu noaptea, astfel că bărbatul s-a temut ca nu cumva un hoț să profite de întuneric și să fure ceva. A ieșit în fața casei și s-a îndreptat către suspect, dar atunci a realizat că are de-a face cu o persoană fără adăpost, aflată într-o stare avansată de ebrietate, care își găsea cu greu vorbele și echilibrul.

Proprietarul mașinii a încercat să-l îndepărteze pe om însă acesta nu a reacționat, motiv pentru care brașoveanul l-a lovit cu un pumn în față și l-a lăsat lat pe trotuar, ulterior intrând în casă. La ora 5 dimineața, când a plecat spre serviciu, Ovidiu Nicolae nu l-a mai găsit în fața porții pe cel pe care-l lovise în timpul nopții și și-a văzut de drum.

Avea să fie reținut în scurt timp,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on