Cum a obținut în instanță o femeie de 62 de ani amânarea pensionării

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 19:22

806 citiri

O femeie din Iași, în vârstă de 62 de ani, obținut definitiv în instanță reintegrarea în funcția din care fusese obligată să se pensioneze, cu posibilitatea de a activa până la 65 de ani, la fel ca bărbații.

Curtea de Apel Iași a respins recursul Agenției Naționale de Zootehnie, care o pensionase forțat pe funcționară. Aceasta s-a adresat apoi instanței, câștigând atât pe fond, cât și acum în recurs, scrie publicația Clujust.ro.

Soluția Curții de Ape Iași pe scurt: ”Respinge recursul formulat de recurenta Agentia Nationala pentru Zootehnie Prof. Dr. G.K. Constantinescu, impotriva sentintei nr. 300/08.04.2021 a Tribunalului Iasi, sentinta pe care o mentine. Definitivă.

Pronuntata azi, 13.10.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei in conditiile art. 402 Cod procedura civila.”

Nu este admisibil să i se refuze acesteia păstrarea locului de muncă

În sentința Tribunalului Iași, menținută de Curte, se arată următoarele:

”Raportat si la prevederile art.9 al. l lit. b din Legea 202/2002, privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, care interzic discriminarea prin utilizarea de către angajator a unor practici care dezavantajează persoanele de un anumit sex, în legătură cu relațiile de muncă, referitoare la încheierea, suspendarea, modificarea și/sau încetarea raportului juridic de muncă ori de serviciu, angajatorul nu poate fi autorizat să pună capăt in mod unilateral raportului de serviciu in mod automat la împlinirea vârstei standard de pensionare în condițiile unei situații discriminatorii, cum este cea in care se regăsește reclamanta, nefiind admisibil sa i se refuze acesteia păstrarea locului de munca pentru cauze legate de faptul ca este femeie, iar in considerarea acestui fapt vârsta de pensionare este mai redusa fata de situația unui alt angajat,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on