Cum acționează „cămătarii moderni”. O femeie și un bărbat cereau sume de 8 ori mai mari pentru împrumuturile acordate

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 19:33

592 citiri

O femeie şi un bărbat din Turda, judeţul Cluj, suspectaţi că ofereau bani cu împrumut şi cereau înapoi sume şi de opt ori mai mari, sunt cercetaţi, fiind acuzaţi de camătă, furt, şantaj, înşelăciune, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei şi violare de domiciliu.

Pentru a obliga persoanele vătămate să restituie sumele pretinse, bărbatul îi ameninţa şi agresa fizic.

”La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Turda, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj şi al jandarmilor Detaşamentului 4 de Jandarmi Turda, au pus în aplicare 3 percheziţii domiciliare pentru documentarea activităţii infracţionale a 2 persoane”, a transmis, sâmbătă seară, IGPR.

Sursa citată a precizat că în dosarul penal sunt vizaţi un bărbat, în vârstă de 47 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de camătă, furt, şantaj, înşelăciune, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei şi violare de domiciliu şi o femeie, în vârstă de 29 de ani, bănuită de comiterea infracţiunii de camătă, ambii din municipiul Turda.

”Din activităţile investigativ-operative derulate de poliţişti, reiese faptul că, de la începutul anului 2021 şi până în cursul lunii iulie 2022, bărbatul ar fi oferit diverse sume de bani mai multor persoane, cu titlu de împrumut, uneori prin intermediul femeii de 29 de ani, pentru care, la restituire, ar fi perceput sume chiar şi de 8 ori mai mari, împrumuturile fiind cuprinse între 100 de lei şi 4.000 de lei. Pentru a se asigura că sumele de bani vor fi remise de persoanele vătămate, bărbatul le-ar fi constrâns cu ameninţări şi agresiuni fizice. De altfel, în unele cazuri acesta le vindea diferite bunuri pe care le estima la valori mai mari decât cele reale, pentru a primi de la aceştia sume mai mari de bani”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on