Atunci când companiile își aleg sediul central de unde vor opera întreaga activitate, procesul de decizie se reduce adesea la câteva aspecte: locația, accesul clienților, rezerva locală de forță de muncă și accesul la furnizori.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te gândești cât de mult contează locația companiei în industria în care activezi. Companiile de biotehnologie, magazinele de încălțăminte, restaurantele – toate au nevoi diferite privind locația și infrastructura acesteia. Prin înțelegerea nevoilor și cercetarea pieței, poți economisi timp și bani în timp ce găsești oportunități unice.
Pe măsură ce te gândești la criteriile de selecție a sediului companiei, asigură-te că ții cont de acești factori cheie:
Cât de des trebuie să te întâlnești cu clienții față în față?
În cazul în care trebuie să stabilești întâlniri cu potențialii clienți pentru a face profit, este logic să alegi sediul central acolo unde se află clienții actuali și potențiali. Pe de altă parte, dacă afacerea ta își oferă serviciile și produsele exclusiv online, ai mai multe opțiuni pentru alegerea sediului central.
De asemenea, gândește-te la angajații tăi. Dacă angajații tăi au un program flexibil, în care lucrează și de acasă și de la sediu, localizarea sediului central într-un spațiu de birouri suburban sau într-un cartier care nu e centrul orașului ar putea fi o alegere bună.
Găsește-ți locația potrivită în ofertele de spații de birouri de închiriat pentru persoane juridice!
Orașul ales se potrivește culturii organizaționale a companiei?
Cultura este ceea ce face ca o companie să fie unică. Aspecte precum etica, valorile, viziunea, misiunea, mediul de lucru și comportamentul brandului față de angajați și clienți au un impact semnificativ asupra imaginii publice a unei companii și asupra capacității de a atrage talente de top.
» Aflați mai multe informații aici.