Cum arată noul pod peste râul Buzău, construit lângă cel proiectat de Anghel Saligny acum 140 de ani FOTO

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 23:03

610 citiri

Podul construit în ultimii trei leagă comuna Vadu Paşii de municipiul Buzău şi a fost construit chiar lângă vechiul pod proiectat de Anghel Saligny care a fost închis circulaţiei în anul 2005.

”Acest obiectiv trebuia să înceapă în anul 2012, dar, din nefericire, fiind podul Anghel Saligny lângă a fost nevoie de „n” aprobări. Ne-am plimbat între ministere şi instituţii şi într-un final s-a decis construirea unui alt pod, dar şi pentru acesta am avut de obţinut o groază de avize. Astăzi suntem cu acest pod finalizat şi eu vreau să cer scuze oamenilor pentru timpul mare de aşteptare. Aproximativ 20.000 de oameni au de astăzi o distanţă mult mai scurtă până în municipiul Buzău. De asemenea vreau să mulţumesc constructorului care a realizat lucrarea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Noul pod inaugurat vineri reface o rută pe care nu s-a mai circulat din anul 2005.

După 16 ani, localnicii din comunele Vadu Paşii, Săgeata sau Robeasca pot ajunge acum în municipiul reşedinţă de judeţ scutind un drum de aproximativ 15 kilometri cât măsura ruta ocolitoare şi care în ultima vreme este tot mai aglomerat acesta unindu-se cu drumul european 85.

Mai mult se aşteaptă ca inaugurarea noului pod să preia o parte din traficul care se desfăşura pe şoseaua europeană la intrarea în municipiul Buzău mai ales că municipalitatea va începe reabilitarea celui mai circulat bulevard din Buzău care prea cea mai mare a traficului de pe E85

Podul inaugurat vineri la Vadu Paşii are o lungime totală de 689 m din care 350 m peste râul Buzău şi două rampe de acces de 161 şi 178 de metri, 2 culei, 5 pile şi o lăţime de 7,80 m.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on