Cum au sărbătorit Ziua Națională trei români extrem de cunoscuți din diaspora

Ziua Națională a fost sărbătorită de românii de pretutindeni. Avem în diaspora medici, antreprenori, cercetători, sportivi dar și oameni cunoscuți doar de familiile lor și în cercul de prieteni care pun umărul la dezvoltarea țărilor care i-au primit și le-au oferit o viață mai bună.

Ziare.com a stat de vorbă cu doi medici români stabiliți în străinătate: dr. Laura Ghibu (Suedia) și dr. Radu Lupescu (Franța). Deși la mii de kilometri distanță de țară, inima lor nu încetează să bată românește.

Dr. Laura Ghibu: ”Sărbătoresc gândindu-mă la familia mea”

Laura Ghibu este unul dintre medicii români din străinătate care au pus umărul la informarea corectă a oamenilor privind pandemia de Covid-19, despre adevărul din spitale, despre oamenii care mureau din cauza acestui virus sau despre cât de rău sau bun era vaccinul anti-COVID.

Medicul ne-a mărturisit că este cu gândul la familia sa din România.

”Azi sunt în Suedia. Ieri eram la Parlamentul European de la Bruxelles. Sărbătoresc gândindu-mă la familia mea. La cât au luptat românii din Mărginimea Sibiului pentru unirea Transilvaniei cu România. La cât și-a dorit unchiul Bunicului meu, Onisifor Ghibu, unirea tuturor regiunilor locuite de români, la ce vise mărețe aveau….

Mă gândesc și la ce aș putea face eu ca să nu-i dezamăgesc și să onorez sacrificiul generațiilor care m-au precedat”, ne-a spus medicul român din Suedia.

Medicul Laura Ghibu a spus că nu a ”păstrat” tradiția de a mânca fasole cu ciolan de 1 Decembrie. ”Am mâncat pâine cu unt, brânza și roșii … nu ciolan”.

Dr. Radu Lupescu: ”Este o zi specială pentru toți românii care sunt plecați”

Dr. Radu Lupescu, medic anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhena din Strasbourg, care a fost decorat pe 31 decembrie 2020 alături de alți membri ai personalului medical din Franța pentru eforturile depuse în timpul pandemiei de coronavirus,

 » Aflați mai multe informații aici.