Cum e mai bine să ne păstrăm economiile în 2023, în euro sau dolari? Economist: Pentru cea mai mare parte dintre noi, asta va fi realitatea

Fotografie de la maitree rimthong, Pexels

Economistul Radu Nechita a explicat în ce monedă ar fi mai bine să ne păstrăm economiile în 2023. Acesta spune că de valul incertitudinii prezent deja în economia românească nu se mai poate fugi. 

“Suntem într-un val de incertitudine extraordinar de ridicat încât un întreprinzător acum nu are nici cea mai mică idee cu privire la ce ar trebui să facă. Valul pe fundul oceanului s-a pornit, nu ai unde să te ascunzi decât fugind cât mai departe și cocoțându-te cât mai sus, în speranța că o să poți să scapi de valul respectiv.

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor, se va produce mai puțin și se va vinde la preț mai mare. Veniturile vor fi mai mici pentru că prețurile vor crește mai repede decât veniturile tale. Pentru cea mai mare parte dintre noi asta va fi realitatea” a declarat Radu Nechita, citat de Adevărul.

Cine scapă de scumpirea dobânzilor 

“Cei care sunt mai aproape de robinetul de bani, cei care au acces privilegiat la resurse pe care le pot lua cu forța, care-și pot vota ei înșiși salarii, pensii speciale, alocații și indemnizații sub toate numele, ei vor fi acoperiți, în timp ce toți ceilalți vor plăti. Se poate continua cu politica inflaționistă, așa cum s-a continuat în Zimbabwe, Venezuela, în istoria recentă sau așa cum s-a continuat în Germania anilor ’20. Germanii ar trebui să-și aducă aminte de ceea ce au însemnat anii ’20 pentru ei, când ceea ce cumpărai cu o marcă în 1920, cu doi ani mai târziu plăteai cu 1000 de miliarde de mărci. Rezultatul a fost că toată lumea a fost sărăcită, iar clasa mijlocie a fost ruinată”, avertizează economistul. 

Cum ne păstrăm economiile în 2023,  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on