Cum îți dai seama că un polițist te înregistrează când vrei să-l mituiești. Replicile care trebuie să te pună în gardă

Un șofer de taxi din București s-a ales cu dosar penal și condamnare la închisoare cu suspendare pentru dare de mită după ce, în luna aprilie a acestui an, a încercat să mituiască un polițist de la rutieră.

Taximetristul fusese prins de echipajul de poliție în momentul în care a trecut cu mașina pe culoarea roșie a semaforului, la o intersecție din zona străzii Antiaeriană din București. Ca să scape doar cu o amendă, fără să i se suspende permisul de conducere, șoferul i-a sugerat polițistului că este dispus să fie ”atent”.

Dialogul între cei doi a fost înregistrat și relevă cât de ușor te poți trezi inculpat într-un dosar penal pentru corupție.

Taximetristul a fost oprit de un echipaj de la rutieră din București în data de 11 aprilie 2022, în jurul orelor 10 dimineața. Taximetristul forțase semaforul și trecuse pe culoarea roșie. Tras pe dreapta, omul a început negocierea cu polițistul, rugându-l să nu-i suspende permisul de conducere, pentru că îl ”lasă fără pâine”, sugerând că este dispus să plătească o sumă de bani sau să-i ofere diverse servicii de taximetrie și chiar să-i ducă agentului ”covoarele la spălat”.

Dialogul dintre polițist și șofer a fost înregistrat, iar replicile primului ar fi trebuit să-i atragă atenția taximetristului. Polițistul insista să afle în detaliu ce este dispus să facă șoferul pentru a rămâne cu permisul.

Când șoferul și-a cerut iertare pentru că a trecut pe culoarea roșie a semaforului, polițistul l-a întrebat ce ar fi dispus să facă pentru a obține clemența. ”Păi şi ce-ar trebui să fac eu, în privinţa asta?”, a fost replica agentului de la circulație. Într-un alt moment al dialogului, taximetristul spune că este dispus să-l recompenseze pe polițist, iar acesta întreabă insistent: ”Cum să vă recompensaţi?

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on