Cum s-a descurcat România în 2022 din punct de vedere economic. Negrescu: Vestea bună este că investitorii străini s-au îndreptat spre țara noastră / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Adrian Negrescu a spus care au fost tendințele economice ale României în anul 2022.

Adrian Negrescu, economist, a explicat ce a însemnat anul 2022 pentru România din punct de vedere economic:

„2022 a fost anul inflației și cred că pe toți ne-a lovit această inflație. Aceste creșteri de prețuri ne-au afectat pe noi, persoanele fizice, companiile, dar și Statul Român, care a cheltuit cu vreo 30 de miliarde față de cât estima la începutul anului.

Anul inflației este un an în care creșterile spectaculoase de prețuri la energie, la gaze, la carburanți s-au aflat în prim plan și au spulberat practic competitivitatea economică a economiei.

A fost un an al supraviețuirii pentru majoritatea populației, în care nivelul de trai și puterea de cumpărare au scăzut abrupt, pe măsură ce prețurile au continuat să crească. A fost un an în care investițiile statului s-au redus semnificativ.

Nu am ajuns la nivelul programat la începutul anului pentru că, din păcate, această inflație și modul în care am tratat, macroeconomic, economia în această perioadă au lăsat găuri mari în bugetul de stat“, a spus Adrian Negrescu.

CITEȘTE ȘI     –    EXCLUSIV  Perspective economice 2023. Mircea Coșea: Începe schimbarea modelului economic. România ar trebui să ia exemplul Poloniei

Negrescu: Asta e singura veste bună!

„Vestea bună este că investitorii străini s-au îndreptat spre România. Avem o creștere a investițiilor străine directe la 9,7 miliarde de euro la 11 luni, ceea ce este un rezultat neașteptat pentru o economie românească afectată de inflație și de multiplele schimbări din punct de vedere fiscal.

De asemenea, a fost un an în care deciziile administrative au influențat într-un mod semnificativ viața oamenilor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on