Cum se apără colonelul Corcodel de acuzațiile DIICOT de camătă și delapidare: „Aș putea invoca prescripția, dar nu vreau. O să îmi dovedesc nevinovăția”

Șeful Bazei de Administrare a Jandarmeriei, col. Marian Corcodel, încearcă să scape în apel de acuzația de delapidare prin sustragere de combustibil, după ce la Tribunalul București a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Instanța de fond l-a achitat pentru constituire de grup infracțional organizat, iar cu privire la acuzația de camătă judecătorii au dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenției prescripţiei.

Curtea de Apel București a luat în discuție miercuri, 7 decembrie, apelul din Dosarul jandarmilor de la U.M. 0260 București, trimiși în judecată de DIICOT pentru grup infracțional organizat, delapidare și camătă.

Pe lângă fostul comandant al unității, Marian Corcodel, au mai fost condamnați pentru complicitate la delapidare militarii Iancu Daniel Preoteasa (3 ani cu suspendare) și Adrian Georgică Băbănău (2 ani cu suspendare), iar Octavian Cristescu a fost achitat.

Toți cei patru inculpați au fost achitați pentru constituire de grup infracțional organizat, iar acuzațiile de camătă s-au prescris.

Ajunși în fața instanței de apel, Marian Corcodel, Adrian Băbănău și Octavian Cristescu au arătat că nu vor să dea alte declarații, menționându-le pe cele de la fond. Iancu Daniel Preoteasa, nefiind prezent la termenul de miercuri, își va preciza poziția pe 25 ianuarie.

Ce a strâns în pungă colonelul Corcodel

Fostul comandant al Bazei de Administrare a Jandarmeriei a venit în instanță cu o pungă inscripționată „Sephora”, plină de documente.

Ziare.com a încercat să afle de la Marian Corcodel – „cămătarul-colonel” – care este versiunea lui cu privire la acuzațiile pe care i le aduce DIICOT, mai ales că dosarul s-a cam fâsâit, după ce procurorii n-au reușit să convingă instanța că la nivelul U.M. 0260 București acționa un grup infracțional organizat, specializat în camătă și delapidare.

Marian Corcodel e zgârcit la vorbă,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on