Cum se frauda proba practică a examenului auto: “Metoda Şopteală” şi “Vastea de blugi”

Un dosar privind fapte de corupţie legate de eliberarea de permise de conducere de către Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Suceava, a fost finalizat de către procurorii din cadrul Serviciului teritorial Suceava. În acest dosar au fost trimişi în judecată 34 de inculpaţi, între care angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), instructori şi intermediari ai şcolilor de şoferi care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei teoretice a examenului de obţinere a permisului de conducător auto unui număr de 235 de candidaţi, în cursul anului 2020. Acest dosar a fost disjuns având în vedere dimensiunea infracţională şi numărul mare de persoane implicate în întreaga procedură de examinare, astfel încât, pentru fapte legate de fraudarea probei practice a examenului, urmărirea penală continuă într-un dosar separat.

Reamintim că, în legătură cu prezenta cauză, alte două dosare au fost anterior trimise spre judecare, în legătură cu protecţia activităţilor de corupţie privind eliberarea permiselor auto, de către oficiali ai unor instituţii cu atribuţii de depistare a practicilor ilegale în rândul personalului din cadrul M.A.I, vezi comunicate. Într-un alt dosar privind fapte de corupţie legate de înmatriculări auto se desfăşoară în continuare acte de urmărire penală faţă de mai multe persoane.

În prezentul dosar, privind strict fraudarea probei teoretice, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, următorii inculpaţi:

OBREJA RADU IONUŢ (FOTO), comisar şef de poliţie, la data faptelor şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea infracţiunilor de:
– constituire a unui grup infracţional organizat,
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influenţă, în formă continuată,

PERIJOC GHEORGHE IONEL, la data faptelor agent de poliţie în cadrul M.A.I. – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on