Cum se răzbună românii pentru că austriecii se opun integrării României în Spațiul Schengen: “Promit să nu mai merg niciodată la schi în Austria”

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat marți, 6 decembrie, la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că aproximativ 370.000 de români merg anual la schi în Austria, însă a subliniat că există alte destinații europene cu condiții chiar mai bune decât cele ale austriecilor.

Situația este comentată de români în mediul online, iar unii formulează reacții ferme. Este cazul unui român care le propune celor care merg la schi în Austria să renunțe la destinație, în semn de protest, după cum a scris pe Facebook.

“Oare câți dintre noi ar fi dispuși să aleagă o altă destinație de schi în afară de Austria, că urmare a refuzului acesteia de a ne primi în spațiul Schengen?

De ce nu am merge în alte țări (Italia/Franța/Elveția/etc.) care înțeleg să ne trateze cu respect, de la egal la egal, și nu doar să se bucure de banii pe care îi lăsăm acolo?

PS: și cum bine mai spunea cineva, poate că o perioadă am putea de exemplu evita să folosim serviciile bancare de la BCR/ Erste și Raiffeisen”, a scris acesta pe grupul Ski România.

“Ar trebui să reacționăm, să transmitem un mesaj”

Unii sunt de acord cu demersul, alții cred că aderarea este treaba politicienilor.

“Chiar dacă totuși prin diverse compromisuri ai noștri o să obțină un DA, promit să nu mai merg niciodată la ski în Austria, chiar și Omv-ul poate fi ocolit – la Rompetrol e cea mai tare motorină de pe piață. Cu Raifeizenul și BCR oricum nu lucrez și putem să mai căutăm diferite firme cu acționariat austriac. Noi am putea să dăm și niște legi să limităm tăierea de păduri (bineînțeles dacă am vrea –

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on