Cum știu care este prețul corect pe care să îl plătesc când cumpăr o casă

Am ales aceasta temă pentru că știu că este una din preocupările majore ale unei persoane atunci când cumpără o casă.

Cum știu care este prețul corect pe care îl plătesc pentru o casă, în așa fel încât să mă simt împăcat cu alegerea pe care am făcut-o este o întrebare pe care o aud des de la cumpărători, de la prieteni de-ai mei și de la prietenii prietenilor mei. Este normal să fie așa, pentru că achiziția unei case este un eveniment care ni se întâmplă de 2-3 ori în viață, deci trebuie să îi acordăm importanța cuvenită.

Înainte de a vedea CUM, te invit să analizăm CE este prețul corect. Pornim de la premisa că piața imobiliară este într-o continuă transformare, ca atare și prețul, în loc să fie o constantă, este mai degrabă ceva dinamic, flexibil, care suferă ajustări în sus sau în jos în decursul timpului, depinzând de condițiile economice, de puterea de cumpărare, de condițiile de creditare etc.

Ce înțelegem prin prețul corect azi poste fi diferit față de prețul corect de acum două luni și foarte probabil diferit de prețul corect de peste 6 luni. Este important să plecăm cu această idee în minte, ca să fim și noi flexibili.

Prețul corect este prețul la care este un vânzător dispus să vândă o proprietate și un cumpărător să cumpere aceeași proprietate. Când “prețurile” celor doi se întâlnesc, are loc tranzacția. Este foarte important ca și vânzătorul și cumpărătorul să își asume decizia luată, să nu simtă nici unul dintre ei că a fost păcălit – cum mai aud de la diverse persoane sau să rămână cu frustrări la final.

Cine face prețul corect?

Nici vânzătorul singur, nici cumpărătorul singur.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on