Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

Potrivit meteorologilor, în minivacanța de 1 decembrie se vor înregistra valori termice în jurul normelor. Astfel, vor fi precipitații în aproape toate zonele țării. Potrivit ANM, se va persista în continuare o masă de aer ușor mai cald în zona țării noastre și chiar dacă vor fi alternanțe de la o zi la alta nu acestea nu vor fi semnificative. „În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase de relief vor fi mai ales ploi, cu temperaturi în limite normale”, a spus Oana Păduraru, meteorolog în cadrul ANM.Ceață și ninsori aduse de ciclon

Ciclonul care a făcut prăpăd în aproape toată Europa, a adus ninsori abundente, frig şi ceaţă și în România. ANM anunţă prognoza meteo pentru perioada următoare.

„Într-adevăr, în bazinul mediteranean activitatea ciclonică este destul de intensă, însă nu ne afectează pe noi decât într-o mică măsură, pentru că într-adevăr vor mai fi precipitații până la sfârșitul acestei săptămâni și chiar și pe parcursul săptămânii viitoare, dar în precipitații în general slabe cantitativ. Deocamdată, acestea sunt sub formă de ploaie în zonele joase de relief, iar la munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri vor fi în continuare precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, a precizat meteorologul Oana Păduraru.

Abia de la sfârșitul acestei săptămâni valorile termice vor scădea în toate zonele țării, pentru că deocamdată în partea de sud încă rămâne masa de aer mai cald, care determină valori maxime de 13 chiar 14 grade, dar treptat și aici valorile termice vor fi în scădere, însă se vor apropia de normele perioadei în care ne aflăm.

Astfel, vom avea parte de temperaturi maxime cuprinse între 0 și 9 grade și minime între -5 și 5 grade. Cele mai scăzute valori sunt pentru zonele depresionare,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on