Cum va fi vremea în regiunea Moldovei în următoarele două săptămâni

Meteorologii estimează o vreme mult mai caldă decât normalul perioadei din calendar, în această săptămână, urmând ca, după data de 22 ianuarie, regimul termic să tindă spre valori normale de temperatură, deşi în unele regiuni acestea vor fi pozitive pe timpul zilei, relevă prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 16 – 29 ianuarie.

În Moldova, la începutul intervalului, vremea va fi în încălzire accentuată, astfel încât valorile de temperatură vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale în luna ianuarie, cu medii ale maximelor de 6 – 13 grade (chiar mai mari în data de 18 ianuarie) şi ale minimelor de 0 – 6 grade. Din data de 23 ianuarie, temperaturile vor fi în scădere, dar în general se vor situa tot peste cele climatologic specifice, fiind estimate valori diurne de la un grad la 4 grade, respectiv nocturne de la -6 la -2 grade, mediat regional.

Între 17 şi 19 ianuarie, pe areale restrânse va ploua slab, iar pentru perioada 20 – 23 ianuarie sunt estimate precipitaţii locale, mixte. Din 24 ianuarie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on