Daea reîncepe să vorbească despre consumul insectelor: Mai vezi gândaci de bucătărie și pe scările blocului. Cum să îl bagi pe ăsta în gură?

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, reîncepe să vorbească despre consumul insectelor, în condițiile în care la nivelul UE nu există însă intenția de a reglementa extrem de strict această nișă, spunând că nu înțelege cum poți mânca un gândac, deoarece mai „vezi gândaci de bucătărie și pe scările blocului”.

„Cum dracu să îl bagi pe ăsta în gură?”, s-a întrebat el, precizând că nicio directivă a UE nu poate spune oamenilor ce să mănânce.

CITEȘTE ȘI Bacșișul, fiscalizat de astăzi. Cum vei plăti la restaurant și cum le vei putea “mulțumi” chelnerilor

Anterior a existat speculația că UE ar adopta o astfel de directivă, informație negată însă rapid.

„Ați crede dumneavoastră că noi ne-am apucat de mâncat gândacul de bucătărie… Dumneavoastră ați văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi și pe scările blocului. Nici nu îți vine să intri în bloc, cum dracu să-l bagi pe ăsta în gură?”, a declarat ministrul social-democrat al agriculturii Petre Daea, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI Oferta Hidroelectrica pentru consumatorii casnici în 2023: 0,28 lei/MWh, preț de 5 ori mai mic decât cel mediu din acest an de pe OPCOM

Întrebat cum îi poate apăra pe români de „valul de gândaci și de viermi uscați”, Daea a răspuns: „Vă spun ce trebuie să faceți. În momentul în care avem mâncare în România, unde să o facem în România, avem sol în România, avem posibilitatea să creștem animale în România, avem posibilitatea să ne hrănim cu tot ceea ce avem în acest perimetru extraordinar…”, arată news.ro.

 » Aflați mai multe informații aici.