Dan Tanasă(AUR) – Ce face ministrul Afacerilor Externe? Nu vrea să plătească bursele pentru elevii școlilor românești din Ucraina”

Şcolile româneşti din Ucraina atrag tot mai mulţi elevi datorită burselor oferite de guvernul de la Bucureşti. Din 2018, fiecare elev primeşte o bursă anuală de 200 de euro în cadrul unui program menit să încurajeze păstrarea identităţii lingvistice a românilor din afara graniţelor.

Dan Tanasă, deputat AUR, atrage atenția că ministrul Afacerilor Externe pare să îngreuneze viața românilor din Ucraina în ultimul timp, în loc să îi ajute:

“Am fost înștiințați de mediul asociativ românesc din Ucraina că până la această dată, nu au fost semnate contracte de finanțare de Secretariatul General al Guvernului prin Departamentul Românilor de Pretutindeni și nu s-a achitat nimic pentru proiectele finanțate anul acesta. De asemenea, elevii din școlile cu predare în limba română din clasele 1-4, nu au primit bursele pentru anul școlar trecut 2020-2021.  

Având în vedere îngreunarea situației produsă de această întârziere vă rog să ne precizați:

  1. Când veți semna contractele de finanțare nerambursabilă pentru proiectele depuse de mediul asociativ românesc din Ucraina? 
  2. Când se vor finanța proiectele eligibile, derulate în acest an în Ucraina? 
  3. Când vor primi bursele, elevii școlilor românești din Ucraina?, scrie Dan Tanasă.
Posted on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *