Danemarca revine și acceptă din nou trotinetele electrice, dar cu unele reguli stricte

scris ieri, 21:00

Municipalitatea din Copenhaga, care a interzis anul trecut trotinetele electrice folosite în regim de gratuitate, a căror utilizare a devenit controversată în cele mai multe dintre metropolele lumii, va reintroduce aceste mijloace de transport cu condiția respectării unor reguli stricte, au precizat luni reprezentanții unor servicii din cadrul primăriei locale, potrivit AFP.

”Primele trotinete sunt așteptate astăzi pe străzi. Noutatea este că ele nu pot fi închiriate din centrul orașului și trebuie să fie parcate în zone rezervate în acest scop la finalul deplasării”, au explicat departamentele tehnice și de mediu din cadrul municipalității daneze într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

În octombrie 2020, utilizarea trotinetelor electrice a fost interzisă în oraș. Ele vor reveni începând de astăzi în centrul istoric al orașului, precum și în cartierele adiacente, dar nu vor putea fi parcate în aceste zone decât temporar, perioadă în care contorul va continua să înregistreze durata de utilizare, scrie Agerpres.

Utilizatorii care încalcă această măsură și își parchează trotinetele în afara celor 240 de zone speciale riscă o amendă de 45 de euro (338 de coroane daneze).

Utilizarea trotinetelor electrice este contestată în multe metropole din cauza coabitării dificile dintre utilizatorii acestui mijloc de transport, pietoni și bicicliști în spațiile urbane limitate.

”În trecut, ne-am confruntat cu mari probleme în ceea ce privește trotinetele electrice abandonate în intersecții, pe trotuare sau pe pistele de biciclete, îngreunând deplasarea în oraș a rezidenților din Copenhaga. Noile reguli ar trebui să pună punct unor astfel de probleme”, a subliniat Jesper Borch, un responsabil din cadrul serviciilor tehnice, citat în comunicat.

Potrivit estimărilor, 300 de accidente asociate trotinetelor electrice au fost înregistrate în Copenhaga în anul 2019.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on