Danileţ, după ce a câştigat procesul cu CSM: Am fost suspendat degeaba; nu pot să mă întorc..

Judecătorul Cristi Danileţ a avut luni o primă reacţie după ce Instanţa supremă a anulat decizia CSM din decembrie 2021 prin care a fost exclus din magistratură, susţinând că a fost suspendat degeaba din funcţie, dar că nu se poate întoarce încă la locul de muncă.

Într-o postare pe Facebook, Danileţ spune că timp de un an a fost lăsat fără serviciu şi fără o sursă de venit, reuşind să se descurce cu banii strânşi de colegii lui judecători.

“Pe data de 13 decembrie 2021 eram sancţionat de CSM la modul cel mai drastic: pentru două filmuleţe ce ţin de viaţă privată postate pe TikTok am fost sancţionat cu excluderea. Din cele 6 sancţiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră. Deşi soluţia nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcţie: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alţi judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu şi am fost lăsat fără niciun fel de venituri (deşi am o mamă şi o fiică în întreţinere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca”, explică Danileţ.

El reclamă faptul că a fost nevoit să aştepte 6 luni motivarea de la CSM pentru a putea deschide o acţiune în justiţie şi atrage atenţia că peste câteva zile intră în vigoare o nouă lege privind statutul magistraţilor, iar fapte de genul celei imputate lui nu mai reprezintă abatere.

“Legea spune că CSM trebuie să motiveze soluţia în mod obligatoriu în 20 de zile. Am primit motivarea după…6 luni. Am declarat recurs, a venit vacanţa de vară, apoi în toamnă a fost primul termen de judecată, când mi-am angajat avocat, pe doamna Nicoleta Popescu, iar azi,

 » Aflați mai multe informații aici.