Danone vrea vaci „eco” pentru a reduce emisiile de metan

Gigantul alimentar francez Danone a anunțat că intenționează să reducă emisiile de metan de la vacile care îi alimentează fabricile cu lapte proaspăt cu 30% până în 2030, comparativ cu 2020, relatează AFP.

„Vom vedea cum putem îmbunătăți practicile în general în ferme”, a declarat pentru AFP Jeanette Coombs-Lanot, o purtătoare de cuvânt a grupului.

CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR – Liliana Bica, HR Manager Donalam: Fericirea angajaților ține în principal de respectarea promisiunilor de către angajator

Printre schimbările pe care intenționează să le facă grupul se numără: utilizarea unor rase cu emisii mai reduse, optimizarea dietelor, menținerea vacilor în producție pentru mai mult timp și captarea emisiilor de gunoi de grajd pentru a le transforma în biogaz, scrie Hotnews.ro.

Impactul ecologic al creșterii bovinelor este sporit de procesul de digestie al vacilor, care elimină metan: același lucru ca și gazul de oraș, care are o putere de încălzire mult mai mare decât dioxidul de carbon. De asemenea, metanul se scurge din gunoiul de grajd.

„Danone este primul grup alimentar care și-a stabilit un obiectiv specific de reducere a emisiilor de metan”, se arată într-un comunicat.

Acest obiectiv este în concordanță cu „Angajamentul global privind reducerea emisiilor de metan”, o sută de țări s-au angajat, în cadrul COP26 din 2021, să reducă emisiile de metan cu cel puțin 30 % până în 2030, comparativ cu 2020.

Danone cumpără lapte de la zeci de mii de ferme

Obiectivul Danone se referă la laptele proaspăt, cumpărat direct de la 58 000 de ferme de lapte din 20 de țări, care reprezintă 70% din emisiile de metan.

Danone susține că și-a redus emisiile de metan cu „aproximativ 14%” între 2018 și 2020.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on