De ce i-a „tăiat” lui Ponta instanța despăgubirile de la Vanghelie: „A cerut de 30 de ori mai mult decât venitul public declarat”

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 21:30

2673 citiri

Marian Vanghelie trebuie să-i plătească lui Victor Ponta daune morale de 8 ori mai mici decât stabilise inițial instanța de fond, deoarece judecătorii care au soluționat procesul civil au reținut că, altfel, despăgubirile ar reprezenta „un folos material injust” pentru fostul premier. Cei doi sunt „la cuțite” de când fostul lider PSD l-a dat afară din partid pe Vanghelie, iar acesta din urmă, la rândul lui, a susținut că „Ponta lua bani oamenilor de afaceri”.

Curtea de Apel București a decis, pe data de 7 octombrie 2022, să diminueze daunele pe care Marian Vanghelie trebuie să i le plătească lui Victor Ponta de la 80.000 de euro la 10.000 de euro.

Este vorba despre un process civil pe care fostul premier i l-a intentat lui Vanghelie, după ce acesta din urmă a susținut, într-un interviu televizat, că fostul lider PSD „a omorât toată stânga şi i-a băgat pe toţi în puşcărie” și că „lua bani oamenilor de afaceri”.

Interviul l-a supărat atât de tare pe Victor Ponta încât l-a chemat în instanță pe Marian Vanghelie pentru o acțiune în răspundere delictuală și a promis că banii din daune îi va dona „unei fundații pentru copii”.

După ce a aflat că va primi 10.000 în loc de 80.000 de euro, Victor Ponta a reacționat pe Facebook:

„10 la copii – 70 la Vanghelie. (…) Judecătorul de la Curtea de Apel s-a înduioşat de „săracul” fost primar şi a zis că 80.000 e prea mult, a redus la 10.000. Sper că voi încasa acei bani şi imediat îi voi dona, publicând actul prin care am transmis banii. Sincer, eu mă gândeam că mai tare le foloseau copiilor orfani (cum a decis judecătorul de la Tribunal) decât lui Marian Vanghelie.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on