Milionarul britanic Andrew Tate, arestat în România pentru trafic de persoane și viol, are succes în rândul adolescenților pentru că le oferă iluzia că pot avea bani în mod facil, iar astfel îşi pot îndeplini orice dorinţă, spun psihologii. World Vision prezintă date care arată că în România numeroşi adolescenţi din medii defavorizate nu au susţinetrea părinţilor, mulţi elevi se simt trataţi la şcoală mai rău decât colegi de-ai lor, iar în acest context îşi găsesc refugiul pe reţelele sociale.Tate a fost în mare parte necunoscut până în 2022, când vizibilitatea sa pe rețelele de socializare a explodat. Apoi, în luna august, el a fost interzis de Facebook, Instagram YouTube și TikTok din cauza comentariilor sale misogine, afacerea sa online – „Hustler University” – încasând o lovitură grea.
Andrew Tate a fost interzis inițial și pe Twitter, dar această platformă social media i-a reactivat contul după ce a fost preluată oficial de către Elon Musk la sfârșitul lunii octombrie. El este urmărit pe Twitter de 4,6 milioane de persoane. Deși Andrew Tate este în arestul Poliției Române, pe contul său personal de Twitter apar în continuare numeroase postări.
Organizaţia World Vision România a făcut o analiză a publicului pe care îl are în România Andrew Tate, milionarul controversat care a spus că s-a mutat în țara noastră ca să scape mai ușor de acuzațiile de viol.
Realitatea cruntă
Organizația prezintă date care arată că în România numeroşi adolescenţi din medii defavorizate nu au susţinetrea părinţilor sau mulţi elevi se simt trataţi la şcoală mai rău decât colegi de-ai lor:
1 din trei adolescenţi din mediul rural spune că niciodată sau doar uneori este la fel de fericit ca ceilalţi tineri de vârsta lui.
În acelaşi timp, 39% spun că niciodată sau rareori au acasă un părinte sau altă persoană care să-i laude.