De ce ne conduc proștii?

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 10:40

5986 citiri

Pentru că mediocritatea a devenit… sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a inteligenței, proștii din stânga (IQ scăzut) ocupă poziții în societate adecvate doar pentru cei deștepți din dreapta (IQ ridicat), inclusiv în politică.

Citeste toate textele scrise de Dan Ioan Popp pentru Ziare.com

Desigur, majoritatea mediocră se cam bucură, că ăsta este defectul democrației, mai ales al populismului. Distribuția gausiană a IQ-lui se deplasează la stânga în cazul popoarelor ne-educate (proștii fiind mai numeroși ) și la dreapta în cazul popoarelor extrem de educate (inteligenții devenind mai numeroși).

“MEDIOCRITATEA poate fi abordată și mai realist sau mai științific. În primul rând, Mediocritatea pare a proveni din limba latină, medio = mijlociu și ocris = munte. Deci, numai referindu-ne la definiție, se impune o reprezentare grafică, simbolică a unui munte, care conține o cantitate medie. Dar această formă de munte, ce aduce cu un clopot este arhicunoscută științific și poartă numele celui care l-a intuit, curba/clopotul lui Gauss (K.F. Gauss, matematician german, 1777-1855). Curba lui Gauss are o multitudine de utilizări, iar sociologii o aplică pentru reprezentarea unei populații care nu este omogenă. La orice reprezentare, curba lui Gauss conține forma de clopot, iar în cele două extremități se găsesc segmente de o magnitudine variabilă. Dacă o aplicăm la inteligența unui popor, în partea stângă este un segment (de exemplu 10%) format din cei cu probleme (proști, inculți, needucați, handicapați etc), iar în dreapta, cam tot 10% cuprinde elita, geniile, supradotații. Desigur, în mijloc, sub clopot se găsește mediocritatea formată din oameni simpli, cu educație medie, fără talente deosebite, care trăiesc și muncesc fără a fi amintiți undeva. De fapt această mediocritate reprezintă POPORUL!

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on