De ce nordul României are neapărat nevoie de autostradă. Sute de mașini blocate în aglomerația infernală la sfârșitul concediilor VIDEO

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 17:21

2382 citiri

Românii care s-au refugiat într-una dintre cele mai frumoase regiuni ale țării pentru a sărbători trecerea în noul an au parte de un calvar la întoarcerea acasă.

O coadă de mașini oprite, care se întinde pe mai mult de zece kilometri a fost filmată luni, 2 ianuarie 2023, la orele amiezii, între localitățile sucevene Frasin și Gura Humorului.

Orașele din Bucovina sunt legate de drumul european E58, aglomerat pe toată durata anului din cauza afluxului turistic, dar care devine un calvar în perioadele clasice de concedii în România.

Blocajul rutier a început în dimineața zilei de luni și nu s-a diminuat nici spre orele serii, pe sensul de ieșire spre sudul sau spre estul țării.

O parte a blocajului rutier, filmat între Gura Humorului și Frasin VIDEO Ziare.com

Serviciul Google Maps indică faptul că o distanță de 25 de kilometri poate fi străbătută în minim 90 de minute.

Principala sursă a blocajului o reprezintă orașul Gura Humorului.

Pe toată lungimea în județul Suceava, E58 are o singură bandă pe sensul de mers.

Proiectul Autostrăzii Nordului (A14), care ar trebui să lege Satu Mare de Suceava, pe o distanță planificată de 335 de kilometri, se află în faza studiilor de fezabilitate, pentru care statul român a alocat deja zeci de milioane de lei.

Cu toate acestea, drumul de mare viteză vital pentru traficul rutier din nordul României este puțin adus în discuțiile oficiale și nu are prioritate pentru finanțare din surse solide.

Citește și:

Gestul cancelarului Karl Nehammer de a-l invita pe președintele Bulgariei la concertul de Anul Nou, de la Viena, și stabilirea unei întâlniri în 23 ianuarie arată o nouă abordare a Vienei…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on