De ce nu se vede creșterea economică și în portofelele? Dumitru Costin (BNS): Liderii politici ies la tribuna Parlamentului și se miră

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În ciuda faptului că România a înregistrat creștere economică de la an la an, aceasta nu s-a reflectat și în portofelele românilor, mai ales în urma multiplelor crize care s-au suprapus în ultimul an. Despre cauzele acestei probleme a vorbit Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical.

Dumitru Costin, liderul BNS, a spus care sunt cauzele care au dus la o lipsă de reflectare a creșterii economice a țării, înregistrată succesiv în ultimii ani, și în portofelele românilor:

„În ciuda faptului că noi am avut ani consecutivi de creștere economică, dacă te uiți pe modul în care s-a redistribuit valoarea adăugată în economie, o să vezi că, spre capital s-a dus grosul creșterii economice, iar către forța de muncă s-a dus foarte puțin.

Liderii politici ies în Parlament, se duc la tribună și se miră: În ciuda faptului că a crescut economia, în buzunar nu se vede!

Păi normal că nu se vede, pentru că avem două căi principale prin care se poate face această redistribuire. În primul rând, prin politicile fiscale ale țării, iar aici stăm foarte prost, suntem în coada Europei în ceea ce privește taxarea forței de muncă și veniturile fiscale ca pondere din PIB. Ne dăm de ceasul morții cum Dumnezeu să reușim să facem venituri la bugetul consolidat al României astfel încât să nu mai avem deficitele astea cronice, să nu ne mai împrumutăm într-o veselie ca să putem să supraviețuim de la un an la altul.

CITEȘTE ȘI     –      EXCLUSIV  Dumitru Costin (BNS): Lista județelor unde puterea de cumpărare a salariilor a scăzut cu 15%. Există riscul de depopulare

Cea de-a doua cale o reprezintă negocierile colective. Am reușit, doar cu sprijinul Comisiei Europene,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on