Decizia Curții de Apel Galați: Elevii seminarişti care au ucis un om după banchetul de absolvire au fost achitaţi ⋆ Universul.net

Cei doi elevi au înjunghiat un bărbat de 42 de ani şi l-au lovit apoi cu bâtele în cap, iar la scurt timp acesta a decedat. Judecătorii au apreciat însă că cei doi elevi au fost provocaţi de victimă la momentul atacului şi i-au achitat de acuzaţiile de omor, respectiv lovire şi alte violenţe, relatează Adevărul.

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în cazul elevilor seminarişti care au ucis cu bestialitate un gălăţean de 42 de ani pe 23 mai 2019, după ce plecaseră de la petrecerea de absolvire. Tribunalul Galaţi i-a condamnat iniţial pe George Micu (21 ani) şi Lucian Gabriel Zaharia (20 ani), elevi la Seminarul Teologic din Galaţi, la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru omor, respectiv 6 luni de închisoare cu suspendare pentru lovire şi alte violenţe.

Curtea de Apel Galaţi a rejudecat cazul şi a schimbat încadrarea juridică în cazul lui George Micu în două fapte: omor şi tentativă de omor. L-a achitat pentru omor pe motiv că fapta a fost comisă în legitimă apărare, iar pentru tentativă de omor i-a aplicat o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere. Lucian Gabriel Zaharia a fost, de asemenea, achitat pentru lovire şi alte violenţe.

Potrivit anchetatorilor, nu a existat un mobil al omorului, totul având la origine un conflict spontan, pe care Lucian Gabriel Zaharia şi George Micu l-au avut iniţial cu fiul celui pe care l-au ucis. Crima a avut loc după ce seminariştii au plecat de la petrecerea de absolvire. Pe drumul spre cămin, tinerii s-au întâlnit cu victima, care a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în cap, leziunile fiindu-i fatale.

„Inculpaţii se întorceau de la o petrecere,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on