Dezmăț pe bani publici la TVR. Au fost inventate și aplicate sporurile pentru ”cărat chei”, ”distribuție fluturași salariu” sau ”plecat/venit de la serviciu”

Conform Libertatea.ro, Televiziunea Publică a mărit salariile unor angajați pentru sarcini ridicole, precum “mutarea, coborârea, aducerea cheilor de operare şi ulterior redepozitarea acestora în spaţiile adecvate”.Conform sursei citate,”din mai şi până în prezent, 133 de persoane au primit sporuri între 534 de lei şi 4.658 de lei brut pentru sarcini suplimentare care sunt făcute tot în timpul celor opt ore de program”.

“Televiziunea Publică susţine – în condiţiile în care are 2.400 de angajaţi şi un buget anual de peste 80 de milioane de euro – că are “deficit de personal”. „SRTv se confruntă cu un deficit major de personal”, spune instituţia publică.

TVR anunţă că organigrama sa (care totalizează în jur de 2.400 de angajaţi) avea, la finalul lunii mai, 367 de posturi vacante.TVR invocă apariţia unor activităţi care nu existau în organigrama instituţiei acum 10 ani şi de aici sarcinile suplimentare”, scrie paginademedia.ro. 

Situația a fost denunțată într-un mesaj intern de către Luminița Iordănescu, reprezentant al salariaților în Consiliul de Administrație, care consideră că unele justificări ale măririlor salariale sunt „de-a dreptul ridicole”, dând câteva exemple:

– mutarea, coborârea, aducerea cheilor de operare și ulterior redepozitarea acestora în spațiile adecvate -răspunde la solicitările superiorilor;- participă activ la ședințele de „brainstorming”;

– realizează prezentări în format PowerPoint, contribuind prin act de creație la conținutul acestora;

– un economist întocmește și distribuie fluturași de salariu;

– un angajat respectă normele SSM (protecția muncii) în vigoare; -un angajat se prezintă la serviciu conform programului afișat;

– un salariat părăsește locul de muncă doar cu aprobarea șefului ierarhic superior.

Astfel, 133 de persoane au primit sporuri între 534 de lei și 4.658 de lei brut pentru sarcini suplimentare care sunt făcute tot în timpul celor opt ore de program. 

 » Aflați mai multe informații aici.