Dezvăluirile unui “mascat” despre meseria sa și ce se întâmplă la descinderi. “Ce le ziceți ălora peste care intrați, dar vă dați seama că e adresa greșită?”

Meseria cunoscută sub denumirea generică de “mascat” este plină de mistere pentru oamenii obișnuiți, de la situațiile pe care le experimentează cei care o practică până la salariile pe care le primesc.

Un român care a precizat că lucrează la “mascați” s-a declarat dispus să răspundă la orice întrebare legată de activitatea sa, într-o postare în mediul online.

Acesta a primit zeci de întrebări, iar anunțul a strâns sute de comentarii.

“Salariul este foarte mic”

Întrebat de banii pe care îi câștigă lunar, bărbatul a precizat că este vorba despre sume cuprinse între 3.300 și 3.800 de lei.

“Salariul este foarte mic, cel puțin raportat la condițiile actuale ale inflației. Deoarece nu pot da suma exactă, îți pot spune că se situează între 3300 și 3800 lei. Ca și salarizare, deși suntem unitate de elită, avem salariile cele mai mici comparativ cu jandarmii ce patrulează străzile.”

Cel mai ciudat caz

“Cel mai ciudat caz a fost o descindere la hoții de curent unde am dat peste o sărăcie ce credeam că doar în documentarele somaleze întâlnești. Un coleg care se afla la altă adresă mi-a povestit cum efectiv dintr-o cameră în care dormeau 4 copii dezbrăcați a ieșit o broască în timp ce deschidea ușa. Sau de la alt coleg de-al meu care mi-a povestit că a călcat într-un vas cu pipi care era lângă pat. Pampersi pe case, miros îngrozitor. Deși suntem obligați să verificăm fiecare încăpere, efectiv am zis pas la o cameră de unde mă sufocam de miros. Orice ar fi fost acolo, fie era mort, fie gunoi, așa că nu reprezenta un pericol pentru noi.

Răspunderea e mare. E vorba de foarte multă coordonare în echipă în acele câteva secunde și foarte mult autocontrol.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on