Directoarea unui colegiu din Suceava s-a premiat singură pentru o olimpiadă la care nu a participat nimeni. Aceasta a primit o diplomă și bani

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 14:09

1634 citiri

Directoarea adjunctă a Colegiului „Nicu Gane” din Fălticeni, Suceava, a fost premiată, alături de un elev, pentru rezultatele la Olimpiada de Economie din anul școlar 2021 – 2022. Cei doi au primit o diplomă și 150 de lei, cu toate că olimpiada fusese anulată.

Ceremonia de premiere a avut loc în vara acestui an, la mijlocul lunii iulie, cu participarea a numeroși elevi și profesori din Fălticeni. Directoarea și elevul au fost premiați în cadrul festivităților organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Fălticeni.

Cu toate astea, Inspectoratul Suceava a confirmat pentru publicația Școala 9, că Olimpiada pentru care directoarea a fost premiată nu a mai avut loc din cauza pandemiei de Covid-19.

Contactată de jurnaliștii publicației, Luminița Claudia Corbu a declarat că a luat premiul pentru un concurs, însă n-a vrut să îl numească, afirmând că „este o răutate a cuiva”.

“Însăși Directoarea adjunctă Corbu Luminița s-a trecut pe listă cu un elev de clasa a XI-a, care ar fi obținut Mențiune la Olimpiada de economie, pe județul Suceava. Nouă ni se pare foarte grav, este clar un abuz. Nu cred că a făcut asta pentru cei 150 de lei, ci pentru Gradația de Merit pe care o poți lua o dată la 5 ani, și pentru care profesorii adună diverse diplome și premii. Toată lumea știe – profesorii, inspectoratul județean, dar toată lumea tace.

Și elevul de clasa a XI-a a primit, la rândul său, suma de 150 de lei pentru rezultatul fictiv. Copilul și-a ridicat banii de la școală. A fost întrebat de ceilalți profesori dacă el a participat la olimpiadă și a recunoscut că nu”, a declarat sub anonimat un cadru didactic de la Colegiul din Fălticeni unde doamna Corbu este Director adjunct pentru Școala 9.

 » Aflați mai multe informații aici.