Dispozitivele rusești cu care patru ucraineni au reușit să ”rupă” parcările mall-urilor din România. Furau tot din mașini, fără să lase urme

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 03:40

1273 citiri

Patru cetățeni ucraineni au reușit să lase fără bunurile de valoare, în special laptopuri, tablete, telefoane și bani, zeci de români care au avut proasta inspirație să-și țină aceste obiecte în mașină în timp ce se aflau la cumpărături.

Gruparea de ucraineni se folosea de aplicații speciale cu ajutorul cărora reușea să copieze semnalului de blocare/deblocare a sistemului centralizat de închidere a autovehiculelor. Odată portierele deblocate, ucrainenii intrau în mașină fără să lase urme și furau tot ce considerau ei că poate fi valorificat.

Cum acționa gruparea

Oleg Calinicenco, Alexandr Semeniuc, Mihail Cernov și Pobizhetskyi Oleksandr, toți oameni la 50 de ani, unii cu antecedente penale la ei în țară (unul dintre ei condamnat inclusiv pentru omor calificat), au ajuns în România la începutul anului 2018. Se deplasau cu două mașini, un VW Jetta și o dubiță Mercedes Vito, ambele înmatriculate în Ucraina.

Ținta lor erau parcările marilor centre comerciale din întreaga țară unde supravegheau cu atenție șoferii care-și lăsau bunuri de valoare în portbagaj sau pe banchete. Nu mașinile sofisticate erau vizate, ci mai degrabă cele comune, parcate la margine și departe de intrarea în supermarketuri.

Cu ajutorul unor dispozitive, Scher-Khan Magicar și Dialogue Code System D-605, ultimul fabricat în Rusia, reușeau să acceseze de la distanță sistemul de deschidere/închidere centralizată al autovehiculelor staționate în parcările unor centre comerciale din diferite orașe din România.

Fiecare dintre cei patru avea rolul lui. Unul urmărea mașina țintă, altul acționa dispozitivul, al treilea urmărea șoferul în magazin, iar cel de-al patrulea scotocea prin mașini. Țineau legătura între ei prin telefon, astfel că cei care se aflau în parcare erau informați în permanență despre locul în care se află proprietarul mașinii.

 » Aflați mai multe informații aici.