Doi pacienți COVID au murit în ambulanță în timp ce așteptau să se elibereze un loc în spitalul din Craiova ⋆ Universul.net

Spitalul Județean din Craiova se confruntă cu o situație dramatică. Nouă oameni au murit în ultimele 24 de ore, doi dintre ei în fața unității, în ambulanță, în timp ce așteptau ajutorul medicilor. În spital sunt internați peste o sută de pacienți COVID, în condițiile în care capacitatea este de numai 30 de paturi. În plus, spitalul nu a avut în weekend deloc Remdesivir, un medicament esențial în tratamentul anti-COVID.

„Situația este gravă. Sunt 9 pacienți decedați în ultimele 24 de ore. Doi dintre pacienți au decedat chiar când au sosit la unitatea de primiri urgențe. Au fost aduși de către ambulanțe în stop cardio-respirator.

Sunt 40 de pacienți în acest moment în unitatea de primiri urgențe, pacienți suspecți sau confirmați cu SARS-CoV-2. Iar în ATI, în sectorul ATI Covid sunt internați 30 de pacienți în stare gravă și foarte gravă”, a declarat Laurențiu Ivanovici, directorul Spitalului Județean de Urgență Craiova, la Digi24.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on