Doi polițiști trimiși să lucreze la cimitir după ce au bătut un bărbat băut și încătușat în secția de poliție

Miercuri, 11 Ianuarie 2023, ora 22:12

1767 citiri

Doi polițiști de la Secția 25 din București au fost trimiși prin sentință judecătorească să muncească la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane sau a Arhiepiscopiei Bucureștilor după ce au bătut în secție un bărbat băut și încătușat.

Judecătorii i-au găsit vinovați de purtare abuzivă și au decis să-i condamne la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. În plus, instanța le-a interzis dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pentru o perioadă de un an. Polițiștii găsiți vinovați vor trebui să-i plătească bărbatului pe care l-au bătut daune morale în valoare de 1000 de euro.

Un al treilea polițist, care se afla în sistem de doar 8 luni la data săvârșirii faptei, a fost achitat. Acesta fusese acuzat de omisiunea sesizării pentru că nu și-a informat superiorii în legătură cu ilegalitățile care s-au întâmplat în birou.

Sentința a fost dată de Curtea de Apel București pe 4 ianuarie 2023 și este definitivă.

Isprava în urma căreia polițiștii Adrian Alexandru Tunaru, Florin Adrian Săvulete și Aurelian Norel Condruț au fost deferiți justiției s-a petrecut în data de 5 iunie 2019. În acea zi o vânzătoare de la o tonetă de bilete din zona Piața Universității a solicitat ajutorul unui echipaj de poliție, fiind agasată de un cetățean băut, care avea un comportament agitat, specific stării de ebrietate în care se afla.

Bărbatul a fost încătușat și dus cu mașina poliției la secție unde a fost bătut, lovit peste cap cu palma în repetate rânduri, deși omul era inofensiv și cu mâinile legate la spate. Când a scăpat de acolo a sunat imediat la 112 și a cerut ajutorul ambulanței, reclamând că a fost bătut „în așa hal”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on