DOLIU în teatrul românesc: A murit actorul Mitică Popescu. Avea 86 de ani

Actorul Mitică Popescu a încetat din viaţă, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, medicul Silvius Negoiţă.Conform sursei citate, actorul a avut ”probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi”.

Mitică Popescu avea 86 de ani.

Mitică Popescu, unul dintre cei mai mari actori români de film, radio, teatru, televiziune, va rămâne în memoria publicului Cocoşilă, rol memorabil în filmul “Moromeţii” de Stere Gulea. Cătălina Buzoianu, Dragoş Galgoţiu sau Mircea Danelicu, Alexandru Tatos, Dinu Cocea, Geo Saizescu au fost regizorii care l-au distribuit în piese şi filme de referinţă. A primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER din 2009.

Actorul Mitică Popescu s-a născut pe 2 decembrie 1936 la Bucureşti.

Biografia sa menţionează şi faptul că a fost închis la Jilava, apoi la Periprava, în închisoarea din Balta Brăilei, la Salcia, într-o colonie de muncă, unde va lucra la dig, la canalele de desecare. În noiembrie 1961, va fi eliberat din închisoare.

În anul 1963, i s-a permis să dea un nou examen la Teatru, graţie unor oameni care l-au apreciat în primii doi ani de facultate iar în anul 1967, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti.

A urcat pe scena Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Timişoara, apoi a jucat, timp de aproape şase ani, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

În anul 1973, va debuta, în Bucureşti, la Teatrul Mic, în piesa “Philadelphia eşti a mea” de Brian Friel, regia Sorana Coroamă Stanca.

În anul 1974, a jucat în spectacolul ”Matca” de Marin Sorescu, în care a interpretat rolul logodnicului, alături de regretata Leopoldina Bălănuţă, cu care avea să se căsătorească. În piesă, Mitică Popescu interpreta rolul logodnicului Leopoldinei.Cei doi s-au căsătorit pe 2 iunie 1977.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on