Dosar penal pentru persoana care a afirmat că spitalul modular ATI de la Piatra-Neamţ este gol. ”Nu e nimeni pe acolo”

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 19:22

1922 citiri

Poliţiştii din Neamţ au întocmit un dosar penal după ce o persoană a afirmat joi, 14 octombrie, într-o filmare postată pe o reţea de socializare, că spitalul modular ATI de la Piatra-Neamţ este gol.

“Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini, în care o persoană prezintă informaţii cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra-Neamţ, Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Neamţ precizează că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora şi fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Pe 14 octombrie, o femeie din Piatra-Neamţ a făcut un live pe Facebook în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi a afirmat că spitalul modular ATI este gol.

„Iată spitalul modular de la Piatra-Neamț. Nu e nimeni pe acolo”.

Potrivit conducerii spitalului, în ziua respectivă erau internaţi 25 de pacienţi în stare gravă în secţia ATI.

Duminică, 17 octombrie, una dintre fondatoarele ONG-ului “Dăruieşte Viaţă”, Oana Gheorghiu, a sesizat pe pagina sa de Facebook ca a apărut, în live, ca o femeie se plimbă în jurul spitalului modular din Piatra Neamţ şi afirmă că acesta este gol. Femeia a filmat de la distanţă containerele spitalului, spunând “uite, nu e nimeni” în interiorul clinicii.

“Această individă și acest grup răspândesc știri false despre modularul de la Piatra Neamț, care e plin cu pacienți Covid, din prima zi în care a fost deschis. Individa îl filmează de la distanță și spune “uite,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on