Drogurile confiscate de la mafioți în ultimii 8 ani au fost distruse de Poliția Română. Printre stupefiante s-a numărat și heroina din Portul Constanța

Sambata, 10 Decembrie 2022, ora 10:45

344 citiri

O cantitate de 4,34 de tone de substanţe stupefiante – confiscate în 641 de dosare penale instrumentate în perioada 2014 -2022 de către procurorii DIICOT și polițiștii antidrog – au fost distruse de Poliția Română.

Printre drogurile incinerate s-a numărat captura-record de 1,5 tone de heroină din Constanța, dar și 2,9 tone de canabis.

„La data de 7 decembrie a.c., Inspectoratul General al Poliţiei Române a efectuat distrugerea a aproximativ 4,340 de kilograme de droguri (heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A.) cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase. Dintre acestea, o cantitate însemnată de substanțe stupefiante, respectiv 2,938 de tone de cannabis, a făcut obiectul unui singur dosar penal”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Potrivit prevederilor articolului 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri „drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”.

Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate, autorizată, în prezenţa unei comisii formate din:

  • judecătorul delegat cu executarea,
  • un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog
  • un reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor
  • un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române
  • gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi.

„Drogurile distruse au facut obiectul confiscărilor din perioada 2014 – 2022, în cadrul a 641 de dosare penale instrumentate de către Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., soluţionate definitiv de către instanţele de judecată”, mai arată IGPR.

Două containere cu heroină descoperite în Portul Constanța

Una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului 2021,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on